Тігіпко: Рівень оплати за послуги ЖКГ в Україні - 36% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Рівень оплати за послуги ЖКГ в Україні - 36%

Казна та Політика
417
Рівень оплати за послуги житлово-комунального господарства по Україні становить 36%. Про це заявив віце-прем'єр міністр України Сергій Тігіпко в Тернополі під час представлення нового голови обласної державної адміністрації (ОДА) Валентина Хоптяна.
"Те що будуть підніматися тарифи на газ - неминуче, це перший крок. А друге - ми будемо підвищувати платіжну дисципліну, оскільки оплата за комунальні послуги по країні становить 36%" - сказав Тігіпко, розповідаючи про реформи, які очікують нафтогазову галузь.
"Як наслідок цього, в 2009 р. дефіцит бюджету Національної акціонерної компанії "Нафтогаз Україна" становив близько 30 млрд грн, - продовжив віце-прем'єр. - А це 3% ВВП України. Нормальні європейські країни не дозволяють собі мати такий дефіцит бюджету. Для того, щоб ми могли вступити в Європейський Союз, нам потрібно мати цей показник ще менший. А тут одна державна компанія дозволяє собі мати такий дефіцит. Покривати його нам довелося, залучаючи кошти зовсім за іншими напрямами. І постраждали від цього всі. У "Нафтогазі" перш за все необхідно запровадити прозорі схеми закупівель".
Також Тігіпко повідомив, що уряд не має серйозної стратегії в енергозбереженні. За його словами, поки що є дуже багато точкових рішень, де чиновники переймають кращий світовий досвід.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас