Справу Макаренка і Діденка до кінця 2010 р. не буде передано до суду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Справу Макаренка і Діденка до кінця 2010 р. не буде передано до суду

Кримінал
159
Глава Служби безпеки України Валерій Хорошковський прогнозує, що до кінця 2010 року справу стосовно екс-голови Державної митної служби України Анатолія Макаренка і колишнього першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Ігоря Діденка не буде передано до суду, оскільки обвинувачені ще не ознайомилися з матеріалами кримінальної справи.
"Це питання (щодо термінів передачі справи до суду) перебуває не в компетенції СБУ чи прокуратури, оскільки обвинувачені знайомляться з матеріалами справи. Як тільки цей процес буде завершено, справу відразу буде передано до суду, проте я не впевнений в тому, що це станеться цього року", - сказав він на брифінгу в Києві в середу, відповідаючи на запитання, як скоро справу стосовно Макаренка і Діденка буде направлено для судового розгляду.
За словами Хорошковського, в даний час обвинувачені ознайомилися з 70% матеріалів.
Як повідомлялося, Міжнародний арбітражний трибунал у Стокгольмі 8 червня зобов'язав НАК "Нафтогаз України" повернути RosUkrEnergo 11 млрд куб. м газу, а також виплатити компанії встановлений контрактом штраф у товарній формі в розмірі 1,1 млрд куб. м газу.
Служба безпеки України завершила досудове слідство у кримінальній справі за звинуваченням посадових осіб НАК "Нафтогаз України" і Державної митної служби в розтраті природного газу, що належить компанії RosUkrEnergo АG, і його незаконному розмитненні в лютому-березні 2009 року.
У даній справі заарештовані Діденко, Макаренко та заступник начальника Енергетичної регіональної митниці Тарас Шепітько.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас