Китай допоможе Європі позбутися боргів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай допоможе Європі позбутися боргів

Казна та Політика
539
Китай пообіцяв, що здійснить "організовані дії" для допомоги Європі у боротьбі з борговими кризою. Як повідомляє The Financial Times, Пекін, зокрема, буде продовжувати скуповувати облігації тих країн, які найбільше постраждали від кризи.
Про це, за даними джерела видання, пообіцяв віце-прем'єр Ван Цішань, який курирує економіку. Прибутковість з ризикових облігацій європейських країн вища, ніж прибутковість по облігаціях більш стабільних держав, тому від інвестицій Китай може отримати додатковий дохід.
Цього року відразу кілька держав Європи зіткнулися з борговою кризою. Так, складнощі з обслуговуванням боргу виникли у Греції, яка змушена була взяти багатомільярдний кредит у ЄС і МВФ. Крім того, великий обсяг боргу накопичився у Іспанії та Португалії.
Євросоюз продовжує залишатися головним ринком збуту для китайських товарів. Тому не дивно, що Пекін висловлює свою зацікавленість у підтримці Європи. Товарооборот між ЄС та Китаєм за перші 11 місяців 2010 року склав 434 млрд доларів. Це на 30% більше, ніж за аналогічний період роком раніше.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас