Литвицький: Керівництво НБУ забезпечить наступність підходів при реалізації своєї політики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвицький: Керівництво НБУ забезпечить наступність підходів при реалізації своєї політики

Валюта
280
Національний банк України (НБУ) збереже прихильність підтримання стабільності на фінансовому ринку і виваженості своїх дій у регуляторній сфері після зміни голови центрального банку, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" керівник групи радників глави НБУ Валерій Литвицький.
"Вважаю, що основним напрямом у діяльності нового керівництва НБУ буде спадкоємність в політиці, яка акцентована на дотриманні гармонійних відносин з урядом при збереженні незалежності центрального банку. Можна очікувати наступності в роботі НБУ щодо забезпечення стабільності гривні через зниження інфляції і недопущення дискомфортних для населення та ринків коливань курсу", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.
За його словами, налагодити хороші взаєморозуміння НБУ та уряду є додатковим фактором підвищення рівня стійкості ситуації на фінансових ринках.
Як повідомлялося, президент України Віктор Янукович 21 грудня вніс до парламенту подання на звільнення Володимира Стельмаха з посади голови НБУ і подання на призначення главою НБУ Сергія Арбузова, який з вересня-2010 працює на посаді першого заступника глави Нацбанку.
Литвицький нагадав, що монетарна і курсова політика в останні місяці перебувала в зоні відповідальності Арбузова.
"Сергій Геннадійович успішно включився в роботу, і володіє ситуацією в повному обсязі. Період його адаптації до роботи на новому рівні був коротким, але виявився достатнім, щоб він належним чином вник у ситуацію", - сказав він.
"Останні місяці показали, що сумнівів у наступності політики НБУ бути не може. Інфляція взята під контроль і в 2010 році буде менше 10%. І курсові коливання вже другий рік поспіль знаходяться в безпечних межах, на тлі збереження економічної активності... Курс гривні рухається з достатньою гнучкістю, але прийнятною волатильністю", - сказав радник голови НБУ.
При цьому він зазначив, що будь-які побоювання щодо лобіювання тих чи інших курсових змін відпали.
"Це підтверджує рух курсу - ніяких надмірних послаблень або підсилень. Ринок поводиться адекватно. У нього немає сумнівів щодо того, що зміна керівництва НБУ не буде означати будь-яких відступів від спрямованості політики центробанку за останні два роки, коли забезпечувалася гнучкість курсу, у разі недопущення значних коливань", - підкреслив Литвицький.
"Сумнівів, що курс на підтримку стабільності буде продовжений, немає", - додав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас