Семеро нардепів жодного разу не були на засіданнях ВР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Семеро нардепів жодного разу не були на засіданнях ВР

6449
Найбільш злісними прогульниками засідань парламенту поточної сесії стали 7 депутатів Верховної Ради, 6 з яких від фракції Партії регіонів. Такі дані дослідження всеукраїнської громадської організації "Прозора демократія" і Українських Новин.
Із 74 засідань 6 сесії ВР жодного разу не були присутні на засіданнях такі парламентарі: Рінат Ахметов, Андрій Веревський, Сергій Кий, Олександр Лещинський, Володимир Мальцев, Юрій Чертков (всі - Партія регіонів), а також Костянтин Жеваго (фракція "Блок Юлії Тімошенко-Батьківщина").
Відсутність із поважних причин - хвороба, відрядження, відпустка, родинні обставини, інші причини - як пропуск не враховувались. Під час дослідження вивчалася інформація за період з 2 лютого по 10 липня (6 сесія Верховної Ради), а при підрахунку законопроектів, які реєструвалися і приймалися, - за період з 1 січня по 1 вересня (у тому числі позачергові засідання).
Для визначення цього рейтингу використовувалися дані офіційного сайту парламенту і письмової реєстрації депутатів, при дослідженні враховувалися норми Регламенту Верховної Ради.
Зазначимо, торік у Верховній Раді вівся облік відвідин народними депутатами засідань парламенту. До того ж, пропущені дні враховувалися при нарахуванні парламентарям зарплати. Таким чином, за даними комітету із регламенту і депутатської етики, тоді на "прогульниках" вдалось заощадити близько 10 млн грн.
Найбільше штрафів було у представників Партії регіонів і практично у тих самих нардепів. За даними заступника глави парламенту Миколи Томенка, жодного разу не брали участі у голосуванні Ахметов, Лещинський, Мальцев, Кий, Антон Пригодський, Сергій Момот. Ще декілька людей (серед яких, наприклад, "нунсівець" Давид Жванія) були лише на одному засіданні.
В свою чергу, глава Верховної Ради Володимир Литвин підписав розпорядження "Про оплату праці Верховної Ради України", в якому передбачається, що "в дні, коли Верховна Рада України не почала роботу або була заблокована, автоматично не нараховуватиметься заробітна плата".
Також спікер заборонив народним депутатам відрядження під час пленарних тижнів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас