Міллер: СП "Газпрому" та "Нафтогазу" буде створено на початку 2011 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міллер: СП "Газпрому" та "Нафтогазу" буде створено на початку 2011 року

Енергетика
294
Голова російського газового монополіста ВАТ "Газпром" Олексій Міллер розраховує, що спільне підприємство між "Газпромом" і НАК "Нафтогаз України" для видобутку вугільного газу в Україні буде створено на початку 2011 року.
Як повідомляє власний кореспондент УНІАН у РФ, про це він сказав сьогодні після переговорів з міністром енергетики і вугільної промисловості України Юрієм Бойком.
"Я думаю, що на початку 2011 року ми зробимо нові конкретні кроки досягнення остаточної домовленості створення цього СП", - сказав Міллер.
За його словами, останні місяці "Газпром", "Нафтогаз" і Міністерство палива та енергетики України дуже наочно вели переговори про спільне підприємство і в даний час сторони знаходяться у дуже просунутій стадії переговорів.
Міллер нагадав, що "Газпром" вже зробив пропозиції українській стороні із конкретних родовищ, які могли б бути внесені до цього спільного підприємства.
Глава "Газпрому" підкреслив, що СП буде створене на паритетних основах. З боку України будуть внесені газотранспортні потужності, а з боку Росії будуть внесені добувні потужності. За його словами, зараз обговорюються компанії, які можуть виступити оцінювачами для активів кожної зі сторін.
Міллер переконаний, що створення такого СП піде на користь двом країнам для забезпечення надійного стабільного постачання газу до України і для забезпечення безперебійного транзиту російського газу через територію України до Європи.
"Це абсолютно взаємовигідний проект - це проект, який потрібний не лише Росії і Україні, не лише "Газпрому" і НАК "Нафтогаз України", але і нашим європейським партнерам", - сказав він.
У свою чергу Бойко підкреслив, що Україна зацікавлена у збереженні транзиту російського газу через свою територію у довгостроковій перспективі.
Він зазначив, що у середньостроковій перспективі на 5 років така упевненість є.
"Ми хочемо, щоб наступні покоління також мали наше надбання і повністю використовували на благо країни транзитний статус держави", - сказав міністр.
Він зазначив, що сторони знаходяться у постійному діалозі і шукають модель, яка б максимально відповідала інтересам двох країн.
"Я переконаний, що ми із врахуванням підходу наших керівників, із врахуванням того клімату, який склався між нашими країнами в першу чергу завдяки стосункам президентів країн і глав урядів, ми знайдемо варіанти, які влаштують і народи, і економіки обох країн", - підкреслив Бойко.
Як повідомляв УНІАН, сьогодні у центральному офісі ВАТ "Газпром" голова правління Олексій Міллер і голова правління НАК "Нафтогаз України" Євген Бакулін підписали Меморандум між ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" про створення спільного підприємства для видобутку метану із вугільних пластів на території України.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас