Міністр закордонних справ Швеції заявляє, що Євросоюз не може проігнорувати події у Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр закордонних справ Швеції заявляє, що Євросоюз не може проігнорувати події у Білорусі

Казна та Політика
195
Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт переконаний, що Європейський Союз не може залишити без наслідків події у Мінську 19 грудня цього року. Про це він пише у своєму мікроблозі в Twitter’е.
"Європа не може залишити (це) без наслідків", - сказав міністр.
Він зазначив, що спостерігається "чітка і небезпека нового "чорного" часу у Білорусі". Як повідомляв УНІАН, 19 грудня у Білорусі відбулися президентські вибори, на яких, за даними Центральної виборчої комісії країни, переміг Президент Олександр Лукашенко, отримавши близько 80% голосів виборців.
У Мінську того ж дня відбулась несанкціонована акція протесту проти результатів виборів, внаслідок якої сталися зіткнення із підрозділами спеціального призначення органів правопорядку.
Під час акції на площі Незалежності в Мінську були розбиті вікна і двері в будівлі, де знаходяться уряд, нижня палата парламенту, а також Центральна комісія Білорусі із виборах і проведення республіканських референдумів.
Під час акції і в ніч на 20 грудня було затримано більше 600 учасників мітингу, а також практично всі керівники опозиційних політичних партій.
В теперішній час п'ятеро екс-кандидатів у президенти знаходяться у СІЗО Комітету державної безпеки Білорусі.
25 жовтня цього року Рада закордонних справ ЄС продовжила до 31 жовтня 2011 року санкції на видачу віз кільком вищім чиновникам Білорусі, одночасно припинивши їх дію. Однією з умов відміни санкцій є демократизація Білорусі.
Міністри закордонних справ ЄС планують розглянути ситуацію у Білорусі на засіданні Ради закордонних справ 31 січня 2011 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас