Італійська податкова поліція заморозила на рахунках шести банків 22 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італійська податкова поліція заморозила на рахунках шести банків 22 млн євро

Казна та Політика
269
Італійська податкова поліція заморозила на рахунках італійських та іноземних банків 22 млн євро в рамках розслідування махінацій із похідними фінансовими інструментами. Як передає Reuters, йдеться про деривативи, продані муніципальній владіТоскани і ще трьом регіонам Італії.
За версією слідства, покупка свопів на 1,4 млрд євро "полегшила" бюджети італійських муніципалітетів на 123 млн євро. Відповідну інформацію по електронній пошті розповсюдила у вівторок італійська податкова поліція (Guardia di Finanza).
Як повідомляється, серед шести банків, чиї активи були заморожені італійськими правоохоронними органами, виявився й американський Bank of America.
На продажі деривативів муніципальній владі він і ще п'ять банків, включаючи Deutsche Bank, UBS, Natixis, Dexia Crediop і Banca Monte Paschi di Siena заробили більше 100 млн євро, запевняють слідчі. При цьому у повідомленні Guardia di Finanza уточнюється, що в Bank of America було конфісковано 15 млн євро, Deutsche Bank і UBS втратило по 1,7 млн, решта суми припала на Natixis, Dexia Crediop і Banca Monte Paschi di Siena
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас