Moody's підвищило прогноз із рейтингів Експрес-банку до стабільного — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's підвищило прогноз із рейтингів Експрес-банку до стабільного

Казна та Політика
187
Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service підвищило прогноз із рейтингу фінансової стійкості Експрес-банку (Київ) "E+" і його довгострокових рейтингів зобов'язань у гривні і іноземній валюті "B3" до "стабільного" з "негативного".
Як говориться у повідомленні агентства у вівторок, одночасно був підтверджений рейтинг за національною шкалою "Baa3.ua".
Серед чинників, що сприяли підвищенню прогнозу рейтингу, агентство відзначило його достатню капіталізацію. "Показник достатності капіталу (capital adequacy ration, CAR), розрахований за даними звітності банку за 3-й квартал поточного року за українськими стандартами, склав 20,6%, що із врахуванням результатів стрес-тесту агентства є достатнім для компенсації вірогідних кредитних збитків", - говориться у повідомленні.
Крім того, аналітики Moody's вважають, що якість активів банку в 2011 році значно не погіршиться з огляду на те, що банк вже виявив і веде облік всіх проблемних активів.
Агентство також зазначає, що останні три квартали банк завершив із прибутком до вирахування резервів, що дозволяє йому нівелювати проблеми, пов'язані із якістю його активів.
Експрес-банк заснований у 1994 році. За станом на 1 жовтня 2010 року його найбільшими акціонерами були ТОВ "Експресінвест" (78,8408%).
За даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2010 року за розміром загальних активів (3,864 млрд грн.) Експрес-банк займав 40-е місце серед 176 банків, що діяли у країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас