рада заслухає звіт прокуратури про бійку депутатів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

рада заслухає звіт прокуратури про бійку депутатів

Казна та Політика
154
Верховна рада вирішила заслухати на пленарному засіданні 22 грудня інформацію Генеральної прокуратури про бійку, яка сталась у парламенті 16 грудня.
За відповідне рішення проголосували 300 депутатів за мінімально необхідних 226.
За рішенням парламенту, Генпрокуратура повинна дати оцінку подіям у парламенті 16 грудня.
За словами спікера, на погоджувальній раді фракція НУ-НС зазначила, що в разі ухвалення такого рішення буде готова продовжити роботу у сесійній залі із розгляду питань порядку денного. Фракція "БЮТ-Батьківщина" заявила, що працюватиме у сесійній залі після того, як це питання буде розглянуто.
Володимир Литвин також зазначив, що інформація Генпрокуратури складатиметься із 20 хвилин доповіді і 20 хвилин відповідей на запитання депутатів.
Нагадаємо, органи прокуратури порушили справу за фактом втручання у діяльність депутатів Ради у зв'язку із бійкою у парламенті.
16 грудня Рада не проводила засідань через блокування трибуни депутатами від фракції "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина", що вимагали припинити кримінальне переслідування лідера партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.
Близько 19:30 депутати від Партії регіонів прорвались до президії парламенту, розблокувавши його і трибуну.
В результаті бійки 6 депутатів від БЮТ: Володимир Бондаренко, Михайло Волинець, Юрій Гнаткевич, Євген Суслов, Василь Кравчук і Микола Петрук - були госпіталізовані.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас