ФДМ повернув компанії "Фрунзе-Флора" 400 млн грн застави за участь у приватизації ОПЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМ повернув компанії "Фрунзе-Флора" 400 млн грн застави за участь у приватизації ОПЗ

Фондовий ринок
289
Фонд державного майна України (ФДМ) повернув компанії "Фрунзе-Флора" 400 млн грн. заставних коштів, внесених нею для участі у приватизації ВАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ, Южний, Одеська обл.) восени 2009 року, повідомив журналістам глава ФДМ Олександр Рябченко у Києві у вівторок.
Він зазначив, що в 2011 році Україна також має намір повернути 400 млн грн. застави пов'язаному із бізнесменом Ігорем Коломойським ТОВ "Нортіма".
"У наступному році віддаватимемо "Привату", - сказав він.
Як повідомлялося, наприкінці вересня 2010 року ФДМ, Державне казначейство і "Фрунзе-Флора" підписали мирову угоду за якою фонд зобов'язався до 25 грудня 2010 року повернути 400 млн грн. заставних коштів.
Відповідно до тексту угоди, в разі повернення 400 млн грн. застави "Фрунзе-Флора" відмовлялась від інших позовів до фонду.
Заявки на участь у торішньому конкурсі з продажу ОПЗ, підкріплені грошовими заставами по 400 млн грн., подали три компанії: українські "Фрунзе-Флора" і "Нортіма" і російське ТОВ "Азот-сервіс", яке є "дочкою" ВАТ "СИБУР Холдинг". Проте конкурсна гарантія була повернена лише "Азот-сервіс".
В грудні 2009 року Господарський суд Києва задовольнив позови "Фрунзе-Флори", яка контролюється бізнесменом Костянтином Григоришиним, і пов'язаного з бізнесменом Ігорем Коломойським ТОВ "Нортіма", зобов'язавши ФДМ повернути застави по 400 млн грн., проте ФДМ подав апеляції на ці рішення.
Крім виробництва хімічної продукції, ОПЗ займає монопольне становище на ринку послуг з її перевалки. Близько 90% виробленої заводом продукції експортується.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас