ФДМ організує незалежну оцінку вартості "Укртелекому", вона буде не менше 10,5 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМ організує незалежну оцінку вартості "Укртелекому", вона буде не менше 10,5 млрд грн

Фондовий ринок
261
Фонд державного майна (ФДМ) України в середу має намір оголосити конкурс із відбору оцінювача вартості державного пакету акцій ВАТ "Укртелеком", повідомив глава ФДМ Олександр Рябченко на прес-конференції у Києві у вівторок.
"Завтра оголосимо конкурс, він триватиме 15 днів, потім на оцінку піде 30 днів", - сказав він.
"Ми відкриємо отриману заявку, подивимось, яка там указанна ціна (пакету). Оцінка не зможе бути нижчою за цю вартість (стартову), - 10,5 млрд грн." .
При цьому він додав, що йому не відома процедура оцінки вартості.
Відповідно до чинного законодавства України, у випадку якщо учасником конкурсу є одна особа, то визначається ринкова вартість пакету. Якщо покупець погоджується придбати акції за цією ціною, він визнається переможцем, при відмові - конкурс визнається таким, що не відбувся.
За підсумками торгів у понеділок, 20 грудня, акції "Укртелекому" на українських біржах котирувались за курсом 0,63-0,636 грн/акцію. При такій ціні вартість держпакету склала б 10,95-11,05 млрд грн. без врахування премії за контрольний пакет. Проте методологія оцінки ринкової вартості враховує середню ціну акцій за період.
Наприклад, для визначення стартової вартості обленерго для біржового продажу ФДМ брав середньозважену вартість акцій за шість місяців. У разі застосування такого походу до "Укртелекому", із врахуванням даних "Української біржі", середньозважена ціна однієї акції склала б до 20 грудня 0,579 грн., при тому що за минулі півроку курс акцій коливався у межах від 0,4855 до 0,7061 грн. за акцію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас