Прокуратура порушила кримінальну справу за фактом подій у ВР 16 грудня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура порушила кримінальну справу за фактом подій у ВР 16 грудня

Казна та Політика
714
Прокуратурою м. Києва порушена кримінальна справа за ч. 2 ст. 344 КК України (втручання у діяльність державного діяча) за матеріалами дослідчої перевірки, проведеної органами внутрішніх справ відносно подій 16 грудня цього року у сесійній залі Верховної Ради України. Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України.
Розслідування кримінальної справи доручене слідчому відділу прокуратури столиці.
Нагадаємо, 16 грудня ц.р. народні депутати від фракції БЮТБ заблокували парламентську трибуну у ВР України. У президії ВР вони розклеїли плакати із написами "Припиніть політичні репресії!", "Руки геть від Тимошенко!".
Ввечері того ж дня, близько 19:10, народні депутати від фракції Партії регіонів (ПР) силоміць розблоковували двері до президії ВР, через яких зазвичай заходить спікер парламенту Володимир Литвин, і з нецензурними виразами кинулися на народних депутатів від фракції БЮТ-Батьківщина. Між народними депутатами від ПР і БЮТБ сталась бійка, після чого депутати від ПР зірвали плакати, які були розвішені у залі.
Із зали парламенту на носилках "швидкої допомоги" винесли нардепів від фракції БЮТБ Василя Кравчука і Юрія Гнаткевича. Нардепові від фракції БЮТБ Михайлу Волинцу при захопленні президії розбили голову.
Депутати від фракції БЮТБ вирішили звернутись до Генеральної прокуратури України (ГПУ) з метою притягнення депутатів ПР до відповідальності через бійку у ВР, повідомив заступник голови фракції БЮТБ Сергій Соболєв.
Водночас за словами нардепів від ПР Володимира Макієнка і Юрія Болдирева, народні депутати від фракції БЮТБ принесли 2 монтировки і 5 ланцюгів, якими збиралися "розправитися" з депутатами від ПР. Проте за словами народного депутата від БЮТБ Юрія Прокопчука, народні депутати від фракції БЮТБ блокували трибуну ВР неозброєними.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас