ДПАУ: Прострочена заборгованість із ПДВ на 1 грудні ц.р. склала 2,7 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДПАУ: Прострочена заборгованість із ПДВ на 1 грудні ц.р. склала 2,7 млрд грн

Казна та Політика
257
Прострочена заборгованість із ПДВ на 1 грудня 2010 р. склала 2,7 млрд грн. Про це на прес-конференції повідомив заступник голови Державної податкової адміністрації України (ДПАУ) Олексій Любченко, передає кореспондент РБК-Україна.
"Якщо на 1 січня 2010 р. сума ПДВ, заявлена до бюджетного відшкодування, складала 21,8 млрд грн., то на 1 грудня - 10,8 млрд грн. за уточненими звітами", - заявив Любченко.
Зазначимо, 15 листопада президент "Українського союзу промисловців і підприємців" (УСПП) Анатолій Кінах заявив, що в Україні підприємці подали до ДПАУ заявки на відшкодування майже 9 млрд грн. ПДВ. "За даними, які є у нас, загальна заявка (на відшкодування ПДВ) близько 9 млрд грн., а прострочені суми на рівні до 2 млрд грн. Це дані, які є за нашими джерелами, і ті, які підтверджуються статистикою", - заявив Кінах.
У свою чергу 11 листопада перший заступник міністра фінансів України Вадим Копилов повідомив, що Мінфін України планує до кінця 2010 р. виплатити прострочену заборгованість із ПДВ. "На початок листопада заборгованість із відшкодування ПДВ складала близько 9 млрд грн. У бюджеті цього року, якраз до кінця року є ресурс в 9 млрд грн. на те, аби ліквідовувати прострочену заборгованість із ПДВ", - заявив Копилов.
Нагадаємо, 9 листопада прем'єр України Микола Азаров заявив, що в Україні заборгованість із повернення ПДВ на даний момент не перевищує 2 млрд грн. "Він зазначив, що "зараз не йдеться про десятки мільярдів гривень, йдеться про 1,5-2 млрд грн. заборгованості із ПДВ". Раніше Азаров повідомляв, що за станом на 1 жовтня заборгованість із ПДВ становила 3 млрд грн. Азаров зазначав, що уряд виконав узяті на себе зобов'язання зі зменшення податку на додану вартість перед МВФ.
Деякі аналітики прогнозували, що Міністерство фінансів може зіткнутися із труднощами в питаннях покриття бюджетного дефіциту і відшкодування ПДВ без залучення зовнішнього фінансування.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас