Цимбалюк може змінити Горбала на посаді голови Львівської ОДА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цимбалюк може змінити Горбала на посаді голови Львівської ОДА

Казна та Політика
705
Губернатора Тернопільської обл. Михайла Цимбалюка переводять на відповідну посаду до Львова замість губернатора Львівської обл. Василя Горбаля. Про це РБК-Україна повідомило джерело у Тернопільській облдержадміністрації.
"На місце Цимбалюка повинні призначити главу Підволочийської РДА Валентина Хоптяна", - повідомило джерело.
Сьогодні, 21 грудня, після обіду Президент України Віктор Янукович підпише указ про звільнення Василя Горбаля з посади голови Львівської облдержадміністрації. Про це сьогодні вранці на нараді сказав сам Горбаль, повідомили РБК-Україна джерела у Львівській ОДА.
Ймовірно офіційне представлення нового глави Львівської ОДА відбудеться у четвер, 23 грудня, під час візиту до Львова віце-прем'єра Бориса Колесникова.
У коментарі РБК-Україна Горбаль відмовився коментувати цю тему.
Зазначимо, Горбаль на сьогодні є народним депутатом України.
Нагадаємо, 8 вересня ц.р. Львівська облрада проголосувала за недовіру губернаторові Василю Горбалю.
Оскільки за недовіру проголосувало більше половини депутатів облради, Президент України Віктор Янукович, за чинним законодавством, зобов'язаний розглянути питання про відставку В.Горбаля, проте не зобов'язаний задовольняти рішення облради.
Горбаль після оприлюднення результатів відповідного голосування заявив, що не планує йти у відставку у зв'язку з рішенням Львівської облради про висловлення йому недовіри.
У свою чергу джерело в Адміністрації Президента повідомило, що сьогоднішнє рішення Львівської облради, що висловила недовіру главі ОДА В.Горбалю, не передбачає відставки губернатора.
Раніше, 18 травня Львівська обласна рада не змогла висловити недовіру губернаторові Львівської області В.Горбалю. За висловлення недовіри проголосували 58 депутатів із 120, таким чином, не вистачило 3 голосів.
Нагадаємо, 16 червня ц.р. Президент України Віктор Янукович призначив Михайла Цимбалюка главою Тернопільської обласної державної адміністрації.
20 квітня ц.р. Президент України Віктор Янукович призначив Василя Горбаля головою Львівської облдержадміністрації.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас