Акції Укртелекому обвалились на відкритті торгів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акції Укртелекому обвалились на відкритті торгів

Фондовий ринок
2564
Основною подією на відкритті українського ринку виступила інформація про участь єдиного учасника в приватизаційному конкурсі Укртелекому, повідомили в ІГ ТАСК.
При цьому МТС вирішив не брати участі в конкурсі з купівлі Укртелекому. Настільки несподівана новина викликала агресивні продажі акцій компанії, котирування якої за п'ять хвилин торгів просіли на 6,47%.
Український ринок акцій відкрився зростанням більшості ліквідних паперів на тлі позитивної зовнішньої кон'юнктури. За перші п'ять хвилин індекс Української біржі UX підвищився на 0,02%, індекс ПФТС знизився на 0,51%. Торговельна активність тримається на високому рівні, при цьому найбільша активність спостерігається в акціях Укртелекому і металургійних компаній, зазначив В'ячеслав Іванишин.
Падіння демонструють акції Маріупольського ЗТМ, які дешевшають на 6,36% на шести угодах. Тиск на котирування продовжує чинити рішення про передачу в оренду ЦМК заводу Азовзагальмашу.
У лідерах зростання перебувають акції Ясинівського КХЗ (+2,56%), Укрнафти (+1,68%) і Алчевського МК (+1,52%). Акції Укрнафти відкрилися угодами по 600 грн за акцію, але надалі знизилися до рівня 500 грн, при цьому активність покупців спостерігається досить низька.
До відкриття українського ринку склалася досить оптимістична кон'юнктура на західноєвропейських та азійських фондових майданчиках на тлі інформації, що Китай готовий надати допомогу деяким країнам ЄС в подоланні фінансових проблем. Ціни на сировину і промислові метали також показують помірне зростання. Західноєвропейські індекси підвищуються на 0,6-0,8%, підкреслив експерт.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас