Хамітов посварився із Рахімовим через 2 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хамітов посварився із Рахімовим через 2 млрд дол

Енергетика
409
Президент Башкирії Рустем Хамітов вступив у конфлікт із екс-головою республіки Муртазою Рахімовим через контроль над $2 млрд, отриманими від продажу шести підприємств республіканського ТЕК.
За даними видання, 63 млрд рублів, отримані від продажу у 2009 році ВАТ "АНК "Башнефть", уфімських нафтопереробних заводів і ВАТ "Башкирнафтопродукт" зараз закумульовані у фонді "Урал", який очолює Рахімов. За словами колишнього радника Рахімова Сергія Лаврентьєва, "всі рішення, пов'язані із діяльністю фонду, знаходяться у винятковій компетенції ради фонду", більшість в якому належить команді екс-глави республіки. При цьому щорічні дивіденди від розміщення отриманих коштів на депозитних рахунках можуть скласти 4,5 млрд рублів, які адміністрація республіки передбачала направити на соціальні потреби.
Видання зазначає, що для конфлікту Рахімова і Хамітова є й особисті підстави. Так Лаврентьєв докоряв Рустему Хамітову за критику діяльності свого попередника. "Рахімов дотримується всіх домовленостей, даних публічно, і ні в одному виступі він не сказав жодного критичного слова, на відміну від Рустема Закієвича Хамітова", - пояснив радник екс-голови республіки.
Крім того, Лаврентьєв поскаржився на побутові незручності, через які страждає Рахімов. По дзвінку з адміністрації президента Башкирії його позбавили можливості "митися у лазні в його колишній резиденції, машину спробували відібрати, дачу відібрали", - пише газета.
На думку Лаврентьєва гроші, отримані за "нафтянку", стануть гарантією юридичного захисту прав колишнього башкирського лідера, оскільки "фонд захищатиме голову своєї ради, у тому числі юридично".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас