США не вважають Лукашенка законно обраним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США не вважають Лукашенка законно обраним

Казна та Політика
640
Державний департамент США в офіційній заяві, присвяченій підсумкам президентських виборів у Білорусі, різко засудив дії уряду Білорусії "з підриву демократичного процесу і непропорційного застосування сили".
"США рішуче засуджують дії уряду Білорусі, які були вчинені для підриву демократичного процесу і за допомогою непропорційного використання сили проти політичних активістів, представників громадянського суспільства і журналістів, і закликають до негайного звільнення всіх кандидатів у президенти і сотень протестувальників, затриманих 19 і 20 грудня", - йдеться в заяві Держдепу.
У тексті також підкреслюється, що "США не можуть прийняти законність результатів президентських виборів, оголошених 20 грудня центральною виборчою комісією Білорусії".
У заяві висловлюється занепокоєння порушеннями в роботі незалежних ЗМІ і міститься заклик до уряду Білорусії вжити заходів щодо захисту прав громадян на доступ до вільних ЗМІ.
"Подальший розвиток відносин між США і Білорусією буде залежати від поваги прав людини і демократичного процесу урядом цієї країни", - йдеться в заяві американської адміністрації.
"Дії протягом останніх 24 годин є ясним кроком назад в питанні наших відносин з Білоруссю", - заявляє Білий дім.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас