Експерт: Корупція в Україні може відлякати іноземних інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Корупція в Україні може відлякати іноземних інвесторів

Казна та Політика
166
Корупція в Україні може перешкодити надходженню іноземних інвестицій.
Як повідомили УНІАН в Інституті Горшеніна, таку думку висловив директор Міжнародного Фонду Блейзера Олег Устенко під час експертного опитування інституту про інвестиційний клімат в Україні.
Експерт зазначив, що вважає важливим забезпечення надходження до країни прямих іноземних інвестицій. "Тому що це не лише гроші - це нові технології, робочі місця для української робочої сили, можливості просування товарів на іноземних ринках, тобто можливості зі збільшення експорту і так далі. Всі країни світу змагаються за прямі іноземні інвестиції шляхом підвищення якості свого інвестиційного клімату", - сказав Устенко.
За його словами, існує декілька важливих проблем, що стосуються інвестиційного клімату в Україні. "Макроекономічна стабільність - це критичний чинник для іноземних інвесторів. Він був просто колосально важливим на початку цього року, а зараз в два рази його важливість для іноземних інвесторів зменшилася, що говорить нам про те, що, схоже, економіка країни починає відновлення", - зазначив Устенко.
Однак, за його словами, в іноземних інвесторів залишається чимала кількість побоювань, пов'язаних із "російськими ризиками" та іміджем країни.
"Більше того, якщо на початку 2010 року близько 50% інвесторів переживали за це, то зараз 80% сказали, що це критична точка або критичний параметр для роботи в Україні. Корупція є колосальною проблемою, більш того, зараз це стає важливішим параметром для них", - підкреслив експерт.
Устенко зазначив, що лібералізація і дерегуляція підприємницької діяльності також є важливими параметрами для інвесторів, як і слабка передбаченість правового середовища. За його словами, зараз багато інвесторів висловлюють побоювання відносно введення експортного обмеження на зернові, оскільки це є утиском їх інтересів.
"Стан фінансового сектора теж постійно непокоїть іноземних інвесторів, якість системи державного, корпоративного управління", - вважає Устенко. На його думку, для поліпшення ситуації необхідне серйозне реформування по всіх напрямах. "Це і розвиток фінансового сектора і, перш за все, фондового ринку. Створення установ, які допомагають його функціонуванню. Це проведення реформи державного управління, яка була оголошена, і підтримка макроекономічної стабільності", - сказав експерт.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас