Маршрутники погрожують акціями протесту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маршрутники погрожують акціями протесту

Казна та Політика
2333
Автоперевізники не виключають проведення акцій протестів у разі відсутності реакції місцевої влади на необхідність підвищення тарифів на проїзд у маршрутних таксі.
Про це у коментарі УНІАН повідомив глава Всеукраїнської асоціації автоперевізників України (ВААП) Віталій Рева.
За його словами, відповідне рішення прийняте в п'ятницю, 17 грудня, на загальних річних зборах автоперевізників.
"Рішення зборів оформляється зараз, там ціла низка питань", - зазначив він. Зокрема, в рішенні зборів вказується, що перевізники залежно від вартості палива змінюватимуть і тарифи.
"Рішення прийнято, і питання стоїть так: якщо вони не відреагують - це в основному стосується місцевих органів влади, - то ми змушені будемо проводити акції протесту, тому що за рік лише в Київській області 8 підприємств стали банкрутами, повністю розвалилися, у 8 районах вже немає навіть автопідприємств", - зазначив глава асоціації. За словами Реви, це також відзначено у рішенні зборів.
В той же час він підкреслив, що в рішенні про необхідність підвищення вартості проїзду в маршрутах немає конкретної дати підвищення, оскільки час і розмір підвищення розраховує кожен перевізник окремо. "Вартість проїзду визначає кожен перевізник. Дати немає жодної, тому що кожен перевізник приймає самостійне рішення, кожен окремо укладає договір із замовником (місцевою владою)", - сказав він.
За словами глави ВААП, також планується направити відповідні звернення до Кабінету міністрів і міністерства. "Це було рішення річних зборів ( про приведення тарифів у відповідність із зростанням цін на паливо - УНІАН), а тепер на підставі цього рішення ми будемо звертатись із відповідним листом на адресу прем'єр-міністра, Мінінфраструктури, Мінекономіки і попередимо", - сказав Рева.
Як повідомляв УНІАН, на думку експертів, тарифи необхідно підвищувати на 1-2 грн., оскільки перевезення стали збитковими, оскільки нинішні тарифи розглядалися, коли вартість палива була нижча в 2,5 рази.
Тиждень тому проїзд у деяких столичних маршрутах подорожчав до 2,50 грн..
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас