Експерт: Банк Англії почне підвищувати ставку протягом півроку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Банк Англії почне підвищувати ставку протягом півроку

Казна та Політика
184
Банк Англії почне підвищення відсоткової ставки протягом найближчих шести місяців для запобігання інфляції, прогнозує радник з економіки Конфедерації британської промисловості (CBI) Єн Маккаферті. Його думку наводить агентство Bloomberg.
За його словами, центральний банк Сполученого Королівства підвищуватиме базову ставку на чверть пункту кожних три місяці, починаючи з II кварталу 2011 року до середини 2012-го, і закінчить 2012 рік із ставкою у розмірі 2,75%. "Постійне зростання цін на енергію і сировину викликає стурбованість, оскільки, ймовірно, означає те, що інфляція не сповільнюватиметься так різко, як сподівається багато хто, - сказав Маккаферті. - Зростання економіки на початку 2011 року буде сповільненим, хоча ми чекаємо продовження відновлення економіки".
За прогнозом CBI, темпи зростання споживчих цін в 2011 році значно перевершать заплановані центробанком 2% і виявляться трохи нижчими цього рівня у I кварталі 2012 року, за підсумками якого інфляція знову прискориться до 2,4%. Зростання економіки Великобританії, на думку організації, в останньому кварталі поточного року складе 0,6%, а в I кварталі 2011-го сповільниться до 0,2%. При цьому за підсумками наступного року зростання британської економіки може скласти 2%.
На початку грудня Банк Англії зберіг базову ставку рефінансування на рівні 0,5%, яка зберігається на рекордно низькому рівні з березня 2009 року. Аналітики прогнозували, що комітет банку з монетарної політики збереже базову ставку на нинішньому рівні протягом найближчих місяців, поки не стануть зрозумілі наслідки підвищення з 1 січня 2011 року ПДВ до 20%, а також динаміка інфляції.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас