10 професій, представникам яких у Росії найважче отримати іпотечний кредит — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

10 професій, представникам яких у Росії найважче отримати іпотечний кредит

Кредит&Депозит
868
Експерти компанії Penny Lane Realty - провідного оператора на ринку житлової і комерційної нерухомості - визначили ТОП-10 найбільш небажаних для банків професій клієнтів, які хочуть отримати іпотечний кредит.
1. Працівники соціальної сфери - двірники, соц. працівники, малярі.
Відмінна особливість - низькі доходи, невисока ступінь інтелектуального розвитку, відсутність додаткових джерел доходу, схильні до вживання алкоголю.
2. Міліціонери.
Відмінна особливість - негативне сприйняття даної категорії населенням, невисокий дохід, висока корумпованість. До речі, ці співробітники не всіма кредиторами розглядаються як небажані клієнти.
3. Військовослужбовці.
Цю категорію не люблять всі банки, за винятком Ощадбанку. Відмітна особливість - слабка фінансова грамотність, як правило, прописані на території військової частини, що ускладнює роботу із позичальником.
4. Водії.
Відмінна особливість - відносяться до групи осіб ризику, тому що легко можуть втратити джерело доходу у зв'язку з позбавленням водійського посвідчення.
5. Робітники, зайняті у сільському господарстві
Відмінна особливість - сильно залежні від урожайності, погодних умов, відповідно, і джерело доходу залежить від аналогічних критеріїв.
6. Співробітники туристичних фірм.
Відмінна особливість - не мають окладу, весь дохід побудований на основі бонусів від угод, залежні від сезонності.
7. Судді та інші недоторканні особи.
Відмінна особливість - з ними нереально судиться і як наслідок що-небудь стягнути.
8. Ріелтори.
З'явились у чорному списку на початку кризи і обвалом продажів ринку нерухомості. Основна причина: до 80% доходу - бонуси із продажів. Хороший об'єкт і сприятлива економічна ситуація - хороші продажі і заробіток, і відповідно, навпаки.
9. Співробітники зайняті на будівництві, виконроби.
Завжди були в чорних списках, відрізняються невисоким рівнем фінансової грамотності, корумповані. У зв'язку з непрозорістю будівельної практики, через постійні зупинки і відновлення будівництв, фінансово нестабільні.
10. Власники бізнесу / особи, які займаються індивідуальним підприємництвом / малий бізнес.
Перші володіють власним штатом юристів, адвокатів, тому в разі стягнення заборгованості виникають додаткові труднощі для банку. Також завжди кредитуються на індивідуальних умовах, у зв'язку із розміром позик вибивають знижки, важко супроводжуються при проведенні операції. Щодо ІП та малого бізнесу існує думка про схильність до перекручування даних при підтвердженні доходу, відповідно, виникає підвищений ризик.
Також варто врахувати, що практично всі банки упереджено ставляться до співробітників держ.структур. Прийнято вважати, що пересічні співробітники держ.структур недостатньо високопрофесійні і схильні до великої плинності, якщо знаходяться "не біля годівниці", а керівний персонал корумпований. Виняток - Сбербанк РФ, який завжди готовий розглядати держ.службовців, а керівному складу надає низку преференцій.
Зрозуміло, про наявність "чорних списків" або рекомендацій намагаються приховати. Але це не означає, що, наприклад, всі представники тієї чи іншої професії відмовні. Існують фактори, здатні збільшити шанси клієнта з "чорного списку професій" отримати кредит. Один з них - наявність кредитної історії, тобто якщо потенційний клієнт вже брав раніше в цьому банку кредит і зарекомендував себе як "дисциплінований" позичальник.
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас