Лувр зібрав мільйон євро на купівлю картини Лукаса Кранаха — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лувр зібрав мільйон євро на купівлю картини Лукаса Кранаха

Казна та Політика
137
Лувр зібрав завдяки пожертвуванням мільйон євро на покупку картини Лукаса Кранаха-старшего "Три Грації", повідомляє Agence France-Presse. На збір коштів через спеціально створений для цього сайт (troisgraces) знадобився лише один місяць.
Загальна вартість картини складає чотири мільйони євро: частину суми виділили спонсори, ще частину грошей заплатив сам музей. Таким чином, Лувр готовий придбати картину, яка раніше зберігалася виключно у приватних колекціях.
"Це прекрасний подарунок на Різдво. Ми такі здивовані, ми не думали, що гроші удасться зібрати так швидко", - заявив директор музею Анрі Лойрет. Суми пожертвувань варіювалися від одного до сорока тисяч євро, окрім приватних осіб гроші виділили близько десятка невеликих французьких і зарубіжних компаній.
Картина Лукаса Кранаха-старшого "Три Грації" була написана у 1531 році і зображає Харіт - трьох старогрецьких богинь радості. До цього сюжету звертався ще один майстер Відродження - Рафаель, а також пізніші художники - Петер Пауль Рубенс і скульптор Антоніо Канова.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас