Експерт радить Україні як залучити інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт радить Україні як залучити інвесторів

Казна та Політика
489
Надходження західних інвестицій у найближчих рік-два відбуватиметься не у стратегічні галузі України. Таку думку висловив керівний партнер ТОВ "Ernst & Young" Олексій Кредисов під час експертного опитування Інституту Горшеніна про інвестиційний клімат України, повідомили в Інституті.
Експерт констатував, що на даний момент інвестиційний клімат України багатьма міжнародними рейтингами та експертами оцінюється як несприятливий. Для того, щоб цю ситуацію поліпшити, необхідний, на його думку, певний набір заходів. "Зміна податкового законодавства, зміна системи регулювання бізнесу, адміністрування, судова система, корупція", - сказав він. При цьому експерт висловив сподівання, що новий Податковий кодекс написаний якісніше з точки зору недопущення двозначного тлумачення.
"Але я би зробив акцент більше не на якості документа, а на тому, як він застосовуватиметься. За нашими оцінками і за оцінками інших експертів, податкове законодавство було не найгіршим. Проблема була не стільки у якості законодавства або в ставках, вона була більша у використанні, адмініструванні податків. Будь-яку податкову позицію в законі, її використання можна довести до абсурду у неоднозначному трактовании деяких речей. Проблема була в тому, що не всі правила застосовувалися рівномірно до учасників ринку: є привілеї, а до когось - особливо жорсткі трактування", - сказав Кредисов.
Експерт вважає, що у 2011 році західним інвесторам можуть бути цікаві різноманітні бізнес-активи України. "Інше питання, якою мірою Україна готова щиро чекати західних інвесторів. Що таке західні інвестори? Це дешевші гроші, новіші технології, це нові управлінські навики. У мене є питання, наскільки щиро Україна, як країна, чекає таких нових технологій, грошей та управлінських моментів. Деякі галузі залишаються закритими. Конкурси проводяться не до кінця відкрито, їх умови прописуються таким чином, що дають заздалегідь зрозуміти, що західному інвесторові буде важко їх виконати. Виходячи з цього, я думаю, що ті галузі де ми можемо чекати приходу західних інвесторів у найближчих рік-два - це не стратегічні галузі. Швидше за все, це сільське господарство, переробка продукції, товари народного вжитку, це ритейл, роздрібні продажі, це фінансовий сектор", - сказав експерт.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас