Британський банк RBS продав японському банку Mitsubishi UFJ активи в сфері проектного фінансування на 6,1 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британський банк RBS продав японському банку Mitsubishi UFJ активи в сфері проектного фінансування на 6,1 млрд дол.

Фондовий ринок
171
Британський банк Royal Bank of Scotland (RBS) продав дочірньому підрозділу найбільшої банківської групи Японії Mitsubishi UFJ Financial Group Inc - Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd. активи у сфері проектного фінансування на суму в 3,9 млрд фунтів стерлінгів (6,1 млрд дол.) Про це йдеться в повідомленні британської кредитної організації.
Минулого місяця Mitsubishi UFJ погодився купити портфель активів RBS, до якого входять кредити з проектів у сфері енергетики, природних ресурсів та інфраструктури в Європі, Африці і на Близькому Сході. Так, 15 листопада 2010 р. були узгоджені ключові моменти і умови потенційної угоди. Однак передача вищевказаних активів вимагає обов'язкового схвалення третіми сторонами, тому очікується, що операція буде закрита не раніше середини 2011р., наголошується в прес-релізі Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ. У ньому також сказано, що британський банк зараз веде переговори з японською кредитною організацією про потенційний продаж їй додаткових фінансових активів у майбутньому.
Відзначимо, що активи в сфері проектного фінансування, які RBS продає Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ належать, на думку економістів британського банку, до "неключових". RBS, що отримав в розпал фінансово-економічної кризи від уряду Великобританії 45,5 млрд фунтів стерлінгів, проводить програму скорочення "непрофільних" активів у своєму інвестиційному портфелі і планує завершити її до 2013р.
Британський банк Royal Bank of Scotland входить до десятки найбільших банків світу. Банк був заснований в 1727р. Група спеціалізується на наданні послуг у сфері роздрібного і корпоративного банкінгу, фінансових ринків, споживчого кредитування, страхування і управління капіталом в Європі, США і Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. Штаб квартира банку знаходиться в Едінбургу. Чисті збитки Royal Bank of Scotland (RBS) Plc. в III кварталі 2010р. склали 1,146 млрд фунтів стерлінгів (1,3 млрд євро), тоді як за аналогічний період роком раніше компанія отримала чисті збитки у розмірі 1,8 млрд фунтів стерлінгів.
Банківський холдинг Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. був утворений в 2005р. в результаті злиття двох великих японських банків - Mitsubishi Tokyo Financial Group і UFJ Holdings. Вартість операції склала 30 млрд дол. В даний час Mitsubishi UFJ є найбільшим банківським холдингом Японії за розміром активів. MUFJ володіє 21% в американському інвестиційному банку Morgan Stanley. У 2006р. MUFJ отримала ліцензію на операції в Росії. Чистий прибуток Mitsubishi UFJ Financial Group за I півріччя 2010-2011 фінансового року, що завершилося 30 вересня 2010р., зріс на 153,1% і склав 356,78 млрд ієн (4,32 млрд дол. за обмінним курсом на 15 листопада 2010р.) проти прибутку за аналогічний період роком раніше у розмірі 140,95 млрд ієн.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас