Нацбанк Грузії: Цільовий показник інфляції в країні на 2011-2013 роки становить 6% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк Грузії: Цільовий показник інфляції в країні на 2011-2013 роки становить 6%

Казна та Політика
158
Цільовий показник інфляції на 2011-2013 роки становить 6,0%. Це передбачено основними напрямками грошово-кредитної і валютної політики на відповідний період, повідомив Нацбанк Грузії (НБГ).
Постанову парламенту щодо основних напрямків було затверджено в п'ятницю на позачерговому пленарному засіданні. За словами віце-президента НБГ Арчила Мествірішвілі, у випадку Грузії 6% - "бажаний і нормальний показник". Для досягнення цільової інфляції НБГ буде використовувати механізм передачі монетарної політики, згідно з яким за допомогою зміни короткострокових відсоткових ставок можливе надання впливу на динаміку цін.
У наступні три роки НБГ в основному буде здійснювати операції на відкритому ринку, в тому числі з державними цінними паперами. За допомогою кредитів рефінансування (7-денних) НБГ буде проводити інтервенції короткострокової ліквідності на міжбанківському ринку, з тим щоб досягти бажаної короткострокової міжбанківської відсоткової ставки. За допомогою 3-місячних депозитних сертифікатів НБГ буде вилучати з банківської системи довгострокову надлишкову ліквідність, щоб не відбувалося додаткового тиску на грошові агрегати і в результаті на ціни.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас