Правоохоронці масово йдуть у відставку через пенсійну реформу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Правоохоронці масово йдуть у відставку через пенсійну реформу

Казна та Політика
4561
Офіцери Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України і прокуратури тисячами подають рапорти про відставку через очікувану пенсійну реформу, аби встигнути звільнитись до неї. Про це заявив секретар комітету Верховної Ради із питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Валерій Бевз.
"У правоохоронних органах таких рапортів близько 8 тисяч. Звичайно, поки самого документа ніхто не бачив. Але коментарі про те, чого чекати від реформи, змусили багатьох правоохоронців поквапитись із відставкою", - повідомив Бевз.
"По-перше, вислуга років збільшується із 20 до 25 років - для кабінетного працівника працювати до 55 років не страшно, але стояти в такому віці на дорозі або служити в "Беркуті" вже проблематично. По-друге, обмежується максимальний розмір пенсії, а вихідна допомога по бюджету-2011 дорівнює 2-місячному окладу, а не річному, як зараз. Виходить, якщо зараз майор або підполковник, йдучи, може отримати до 100 тисяч гривень, то у 2011р. - всього дві зарплати. Все це і спричинило масовий відтік правоохоронців на пенсію", - розповів секретар комітету ВР.
У Генеральній прокуратурі України повідомили, що масового звільнення немає. "Є одиничні випадки, але це люди, які досягли пенсійного віку, - від 45-50 років", - говорить глава прес-служби ГПУ Юрій Бойченко.
Між тим, один із співробітників прокуратури пенсійного віку заявив протилежне: "Бажання піти виявляють якраз ті, чий стаж не перевищує 10-15 років. А нам, хто давно вже отримує пенсію, але ще працює, боятися реформи нічого. Тому що закон зворотної сили не має, і якщо хтось зазіхне на мою пенсію, я її спокійно відсуджу через суд".
Як пише видання "Сегодня", у Збройних Силах України рапорти з проханням про відставку подали вже близько 10 тисяч офіцерів і контрактників.
Як повідомлялося, глава МВС Анатолій Могильов заявив, що пенсійна реформа не націлена на погіршення соціальних стандартів співробітників, хоча вважає неправильним, коли деякі вже у 35-37 років мають право на пенсію.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас