S&P підвищило кредитні рейтинги Китаю на один ступінь - до AA- — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P підвищило кредитні рейтинги Китаю на один ступінь - до AA-

Казна та Політика
131
Міжнародне рейтингове агентство S&P підвищило довгострокові кредитні рейтинги Китаю в національній та іноземній валютах на один ступінь - з А + до АА-, прогноз за рейтингами - "стабільний".
Одночасно з цим, S&P підтвердило короткострокові кредитні рейтинги Китаю на рівні А-1 +. Про це повідомляється в поширених сьогодні матеріалах рейтингового агентства.
На думку аналітиків S&P, підвищення рейтингів Китаю відображає перегляд рейтинговим агентством оцінки ризиків макроекономічної і фінансової стабільності країни в менший бік. У той же час в агентстві сподіваються, що китайська влада продовжить враховувати майбутні загрози для фінансової стабільності країни з метою прийняття своєчасних заходів.
При цьому "стабільний" прогноз щодо рейтингів відображає думку рейтингового агентства про те, що китайська економіка зможе гідно перенести можливі фінансові труднощі, без втрати кредитоспроможності, враховуючи значний обсяг валютних резервів і впевнену фінансову позицію.
Експерти рейтингового агентства також позитивно оцінили проведені в країні структурні реформи під час глобальної фінансової кризи, чекаючи поліпшення макроекономічної ситуації в країні в середньостроковому періоді.
Як відзначається в матеріалах S&P, кредитні рейтинги КНР відображають низький рівень заборгованості уряду, значний обсяг зовнішніх активів і перспективи зростання китайської економіки. Дані плюси, на думку агентства, перевищують такі недоліки, як великий обсяг зобов'язань в банківській системі країни, який може заподіяти
шкоду фінансовій системі в разі подальшого спаду світової економіки.
Місяцем раніше рейтинги Китаю підвищило агентство Moody's. Рейтинг держзобов'язань країни був підвищений з рівня A1 до Aa3. Аналогічним чином були підвищені і граничні значення для рейтингів банківських депозитів і облігацій. Рішення про підвищення рейтингу КНР в агентстві пояснили стійкістю китайської економіки в умовах кризи, а також очікуванням її впевненого зростання і макроекономічної стабільності в середньостроковій перспективі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас