Партії регіонів парламент дався кров'ю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Партії регіонів парламент дався кров'ю

Казна та Політика
4307
Вчора вранці 30 народних депутатів фракції "БЮТ-Батьківщина" заблокували трибуну парламенту і розвісили в залі плакати "Руки геть від Тимошенко!" і "Припинити політичні репресії!". Так соратники глави партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко відреагували на висунуті їй Генпрокуратурою звинувачення.
Голова Верховної Ради Володимир Литвин двічі збирав глав фракцій, намагаючись домовитися про розблокування Ради. Але, як повідомив журналістам перший заступник голови фракції Партії регіонів (ПР) Михайло Чечетов, компромісу досягти не вдалось. "Ми дамо їм (опозиції) можливість сьогодні пустити скупу чоловічу сльозу на трибуні парламенту, а завтра візьмемо ситуацію під контроль", - сказав він.
Ближче до 18.00 депутати "БЮТ-Батьківщини" заявили, що не мають наміру "здавати позиції" і залишати Раду. "Ми залишаємося в залі на ніч", - сказав глава фракції Іван Кириленко. На той момент в залі було близько 15 депутатів ПР. Незабаром вони залишили залу. "Всім велике спасибі, до побачення!" - прокричав, йдучи, депутат Геннадій Самофалов (ПР). Після цього в залі згасло світло і ввімкнулись резервні ліхтарі.
Охорона Ради попросила журналістів залишити залу засідань. Дізнавшись про це, перший заступник голови фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Кожем'якин почав кричати, що, якщо їх виведуть із зали, він "підніме скандал" і що за дверима стоять 60 "регіоналів", які "хочуть влаштувати беззаконня".
О 19.00 із дверей президії до зали увірвалися "регіонали". У хід пішли стільці і кулаки. Через п'ять хвилин в опозиції з'явились перші жертви. Одним з перших карета швидкої допомоги із зламаною кистю забрала депутата Володимира Бондаренка. Потім на носилках винесли депутатів Михайла Волинця з пробитою головою і Василя Кравчука, який прикривав обличчя руками, через що характер отриманих ним травм було складно визначити.
Пізніше, відповідаючи на питання журналістів, хто дав розпорядження брати залу засідань силою, депутат Владислав Лук'янов (ПР) повідомив, що рішення було прийняте після того, як йому повідомили, що опозиціонери пронесли до зали "арматуру і ланцюги"
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас