НБУ пов'язує сповільнення інфляції до 0,3% у листопаді зі здешевленням сирих продуктів і стабільністю тарифів на житлокомпослуги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ пов'язує сповільнення інфляції до 0,3% у листопаді зі здешевленням сирих продуктів і стабільністю тарифів на житлокомпослуги

Казна та Політика
110
Національний банк пов'язує сповільнення темпів інфляції до 0,3% у листопаді зі здешевленням сирих продуктів і стабільністю тарифів на житлово-комунальні послуги.
Про це йдеться в повідомленні НБУ.
"Основний фактор зменшення темпів зростання індексу споживчих цін (у листопаді) - здешевлення сирих продуктів (на 0,6%) внаслідок цінової корекції на окремих продовольчих ринках після стрімкого зростання у вересні. Крім того, місцеві органи влади утрималися від чергового підвищення тарифів ЖКГ", - вказано в повідомленні.
Серед інших факторів, що стримували інфляцію у листопаді, НБУ називає здешевлення електроенергії (на 7,4%).
У той же час відзначається, що відновлення внутрішнього і зовнішнього попиту зумовило зростання цін по інших компонентах індексу на 1,2%.
Як повідомляло агентство, у листопаді інфляція склала 0,3%, за січень-листопад споживчі ціни зросли на 8,2%.
Міністерство економічного розвитку і торгівлі вважає основними чинниками стримування інфляції в листопаді сповільнення зростання цін виробників у харчовій промисловості і скорочення споживчого кредитування.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас