Moody's попереджає про можливість різкого зниження рейтингу Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's попереджає про можливість різкого зниження рейтингу Греції

Казна та Політика
234
Міжнародне кредитне агентство Moody's попередило в четвер, що може знизити кредитний рейтинг цінних паперів грецького уряду "на декілька позицій" з нинішнього рівня "Ba1".
Греція уникла дефолту в травні поточного року, погодившись на 110-мільярдну кредитну підтримку ЄС і МВФ в обмін на жорсткі реформи, спрямовані на скорочення дефіциту бюджету.
"Зниження рейтингу на кілька позицій може статися, якщо Moody's дійде до висновку, що є підвищений ризик того, що співвідношення боргу Греції до ВВП не буде стабілізованим в наступні 3-5 років, або що є підвищений ризик, що підтримка ЄС буде слабшою після 2013 року, ніж це раніше припускало кредитне агентство", - йдеться в повідомленні Moody's.
Керівництва МВФ та Єврокомісії висловилися за продовження кредитної підтримки, спершу запланованої на три роки. В іншому випадку, якщо ЄС і МВФ відмовлять Афінам у підтримці, в 2014-2015 роках Греції доведеться рефінансувати більш ніж 350-мільярдний борг, одночасно сплачуючи левову частку 110-мільярдних кредитів, що може викликати нову боргову кризу. Тим не менш консенсусу про продовження кредитної лінії серед країн єврозони поки немає.
У повідомленні Moody's вказується, що уряд країни домігся "істотного прогресу в реалізації дуже серйозної фіскальної консолідації". Тим не менш агентство вважає, що останнім часом невизначеність підсилилася через декілька факторів: неясну здатність Греції скоротити борг до прийнятного рівня, істотне падіння податкових зборів у 2010 році та відсутність зрозумілих умов кредитної підтримки країни в тому випадку, якщо Греції не вдасться повернутися на ринки зовнішніх запозичень.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас