В Україні в грудні очікується сезонне зростання рівня безробіття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні в грудні очікується сезонне зростання рівня безробіття

Казна та Політика
513
В Україні в грудні поточного року очікується щорічний сезонне зростання рівня безробіття. Таку думку висловила експерт Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Олександра Бетлій.
За її словами, в листопаді-грудні рівень офіційного й неофіційного безробіття вищий, ніж в інші місяці року, проте це скоріше сезонне явище.
"Офіційні дані - це лише зареєстроване безробіття. Зареєстроване безробіття у нас росте щорічно в листопаді-грудні, тобто в грудні воно, швидше за все, ще трохи підросте, а далі буде поступово скорочуватися, як завжди", - зазначила експерт.
Крім того, відзначає О.Бетлій, останнім часом кількість безробітних на одну вакансію скорочувалася. "Однак зараз там (у центрах зайнятості - ред.) інша тенденція, але, за великим рахунком, можливостей працевлаштувати у служби зайнятості зараз більше, ніж, наприклад, в минулому році", - вважає вона.
У той же час, повідомила О.Бетлій, інститут на підставі методології Міжнародної організації праці (МОП) визначив рівень безробіття на 2010 рік у межах 8,1-8,3%.
Як повідомлялося, за даними Державного комітету статистики, в Україні кількість зареєстрованих безробітних у листопаді 2010 року збільшилася на 12,2%, або 49 тис. осіб, у порівнянні з жовтнем, і на 1 грудня ц.р. склала 449,7 тис. осіб.
У порівнянні з 1 січня 2010 року рівень зареєстрованого безробіття в Україні скоротився на 14,6%, або 77 тис. осіб (на 1 січня ц.р. - 526,7 тис. осіб).
За даними Держкомстату, рівень зареєстрованого безробіття в цілому по Україні на 1 грудня 2010 року склав 1,6% від кількості населення працездатного віку, що на 0,2 в.п. більше, ніж у жовтні, та на 0,3 в.п. менше, ніж на 1 січня 2010 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас