Влада США приєдналася до позову простих громадян до ВР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада США приєдналася до позову простих громадян до ВР

Енергетика
535
Влада США приєдналася до десятків позовів жителів країни проти нафтової компанії BP у зв'язку з аварією в Мексиканській затоці, повідомляє CNN. Міністерство юстиції США подало позов до ВР до суду Нового Орлеану, назвавши співвідповідачами за позовом ще кілька фірм, у тому числі співвласників бурової платформи Deepwater Horizon - Anadarko і MOEX, а також страховика ВР - QBE Underwriting.
Компанії, згадані в позові, звинувачуються у порушенні екологічного законодавства США, а також в недотриманні правил буріння на шельфі. Влада країни вимагає визнати необмежену фінансову відповідальність ВР та інших компаній.
Аварія на буровій вишці ВР сталася 20 квітня. Вона призвела до найбільшої в історії США екологічної катастрофи у зв'язку з витоком нафти в Мексиканську затоку. У цілому за три місяці, протягом яких ВР намагалася перекрити свердловину, у води затоки потрапило 205 млн галонів нафти (4,9 мільйона барелів). Як нагадує CNN, штраф ВР по даній справі може розраховуватися з суми в 4300 доларів за кожен барель нафти, що потрапив у води Мексиканської затоки, тобто понад 21 мільярд доларів.
Після повідомлення про подачу позову до ВР акції компанії почали падати, повідомляє Reuters. Так, на торгах у Лондоні цінні папери ВР подешевшали на 2,7 відсотка.
За різними оцінками, остаточна сума витрат ВР у зв'язку з катастрофою складе від 30 до 40 мільярдів доларів. Керівництво компанії раніше прийняло рішення продати активи на 30 мільярдів доларів, щоб компенсувати частину витрат.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас