Кастро: Засновник WikiLeaks поставив США на коліна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кастро: Засновник WikiLeaks поставив США на коліна

Казна та Політика
1030
Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж зміг "морально поставити на коліна" США, заявив лідер кубинської революції Фідель Кастро в опублікованій у середу статті під заголовком "Імперія на лаві підсудних".
"Ассанж - людина, яку ще кілька місяців тому мало хто знав у світі, - довів, що наймогутнішій імперії, яка будь-коли існувала, може бути кинуто виклик", - цитує РИА "Новости" слова Кастро. За його словами, сьогодні залишається невідомою мотивація Ассанжа, проте "відомо, що морально він поставив імперію (США) на коліна".
Крім того, Кастро піддав різкій критиці деякі ЗМІ, що використовують документи WikiLeaks для прискіпування до революційних країн.
"відомо, що Ассанж передав значний обсяг кореспонденції п'яти крупним транснаціональним компаніям, що працюють у сфері інформації, які зараз володіють монополією на багато новин. Деякі з цих компаній є виключно підкупними, реакційними і профашистськими, - такі, як іспанська група PRISA (що видає газету Pais) і німецька Spiegel, - пише Кастро. - ...Ці компанії використовують їх (документи WikiLeaks) для нападок на революційні країни".
Говорячи про судове переслідування засновника WikiLeaks, Кастро попереджає, що влада Швеції і "войовнича мафія НАТО, яким так подобається говорити про свободу преси і права людини", виявляються відповідальними за саму можливість дізнатися "про цинічну політику США і їх союзників".
"Ідеї можуть бути могутнішими, ніж ядерна зброя", - завершує Кастро свою статтю.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас