Китайців все більше хвилює інфляція — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайців все більше хвилює інфляція

Казна та Політика
351
Китайські споживачі висловили найбільше за останнє десятиліття занепокоєння зростанням цін, посилюючи тиск на монетарну владу із вживання заходів із боротьби з інфляцією, яка досягла більш ніж 2-річного максимуму.
Індекс задоволеності цінами знизився до 13,8 пунктів в IV кварталі, що стало найменшим значенням відтоді, як почав вимірюватися даний індекс в 1999 році, говориться на сайті Народного банку Китаю.
На своєму останньому засіданні правління банку залишило рівень ставки без зміни, замість цього збільшивши вимоги із банківських резервів і вдавшись до продажів продуктів харчування з резервів, аби стримати зростання інфляції. Міністерство торгівлі заявило, що воно "уважно спостерігатиме" за рухом цін в наступному кварталі, особливо в періоди свят.
"Нормалізація ставки - це найкращий спосіб", - говорить Яо Вій, економіст з Societe Generale SA. - "Інфляція з'їдає купівельну спроможність і примушує споживачів переміщати свої заощадження в такі активи, як фондовий ринок".
Ставка із річного депозиту залишилася на рівні 2,5%, ставка із кредитування - на рівні 5,56%. Китаю необхідно "терміново" стабілізувати ціни, аби зберегти рівень життя населення, сказано на веб-сайті Комісії із національного розвитку і реформ Китаю.
Споживчі ціни у листопаді зросли на 5,1% в річному обчисленні, що є максимальним рівнем за останніх 28 місяців, при цьому зростання цін на продукти харчування склало 11,7% - найбільше зростання з липня 2008 року.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас