США шукають спосіб висунути звинувачення засновнику Wikileaks — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США шукають спосіб висунути звинувачення засновнику Wikileaks

Казна та Політика
523
Співробітники федеральної прокуратури США вивчають можливі способи притягнення до суду засновника веб-сайту Wikileaks Джуліана Ассанджа, пише у четвер газета "Нью-Йорк таймс".
За її даними, у прокуратурі ведуть пошук доказів того, що Дж.Ассандж особисто брав участь в операції із отримання для свого сайту секретних американських документів. Зокрема, співробітники генпрокуратури "намагаються з'ясувати, чи допомагав Ассандж аналітикові Бредлі Меннінгу отримати доступ до секретних документів військових і держдепартаменту, використовуючи урядову комп'ютерну систему".
Якщо з'ясується, що Дж.Ассандж дійсно сам займався цими питаннями, а не просто "пасивно" отримував інформацію від інших людей, то у Вашингтоні могли б йому пред'явити звинувачення в особистій участі у змові з організації витоку.
"Відтоді як на Wikileaks почали публікувати секретні документи американського уряду, співробітники генеральної прокуратури стали шукати спосіб пред'явити Ассанджу звинувачення у скоєнні злочину", - зазначає "Нью-Йорк таймс".
Раніше юристи розглядали можливість пред'явити йому звинувачення відповідно до закону про шпигунство 1917 року, проте, як зазначає газета, в такому разі у адвокатів Дж.Ассанджа були б непогані шанси домогтись виправдання свого підзахисного.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас