Замість мосту через Керченську протоку можуть побудувати тунель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Замість мосту через Керченську протоку можуть побудувати тунель

Казна та Політика
370
Посол України в Російській Федерації Володимир Єльченко заявив, що Київ і Москва вивчають можливість будівництва тунелю під Керченською протокою для організації транспортного сполучення між Кримом і Кубанню як альтернативу заявленому раніше проекту мосту через протоку.
"Нам ще потрібно вирішити, що краще робити - міст чи тунель... Дослідницькі роботи повинні зайняти декілька місяців", - повідомив Єльченко. За його словами, другий варіант знімає низку проблем (зокрема, геодезичних та пов'язаних з весняним льодоходом з Азовського моря в Чорне), які можуть виникнути під час будівництва мосту. Як відомо, про ідею будівництва мостового переходу між українським Кримом і російською Кубанню раніше заявили президенти двох країн.
Посол України в РФ підтвердив, що будівництво переходу в будь-якому випадку буде дорогим. "Звучать оцінки від $6 млрд до $22 млрд", - зазначив він. Раніше учасники переговорного процесу називали набагато менші суми. Так, півроку тому голова Ради міністрів Криму Василь Джарти заявляв, що вартість будівництва може скласти від $1,4 млрд до $1,7 млрд.
Володимир Єльченко зауважив, що, крім спорудження самого переходу, Україні і РФ доведеться виконати об'ємну роботу з реконструкції транспортної інфраструктури Криму і Таманського півострова відповідно.
У зв'язку з цим, за словами посла, сторони будуть приймати рішення не лише щодо технології будівництва, але й щодо доцільності реалізації проекту в цілому. "Потрібно зіставити вартість будівництва мосту або тунелю з потенційною вигодою, яку отримають Україна і Росія в результаті його спорудження", - заявив Володимир Єльченко
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас