Точка зору: Повернення пені буде стимулювати своєчасну оплату ЖКП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Повернення пені буде стимулювати своєчасну оплату ЖКП

Казна та Політика
191
Повернення пені за прострочення платежів за житлово-комунальні послуги буде стимулювати населення своєчасно оплачувати ЖКП. Таку думку висловив віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Віктор Тихонов, коментуючи проект Житлового кодексу, повідомили в його прес-службі.
"Хотів би звернути увагу на те, що сьогодні більшою мірою боржниками є ті, чиї доходи в десятки і сотні разів більші від пенсійних виплат. Однак пенсіонери платять справно, а люди з достатком мають тисячні борги... Переконаний, стягнення пені буде стимулювати своєчасну оплату житлово-комунальних послуг", - сказав він.
За даними міністра, на 1 листопада ц.р. заборгованість населення з оплати житлово-комунальних послуг склала 10,5 млрд. грн.
Віце-прем'єр-міністр нагадав, що в листопаді 1996 року законом тимчасово заборонили стягнення з громадян пені за несвоєчасне внесення плати за житлово-комунальні послуги. Тоді такий крок був викликаний невиконанням державою зобов'язань по виплаті заробітної плати, пенсій, стипендій.
В.Тихонов зазначив, що він займається вивченням проекту Житлового кодексу, в тому числі вивчає критичні зауваження до законопроекту з боку громадських організацій.
"Житловий кодекс має пройти своєрідну рентгеноскопію, яка покаже його слабкі місця і визначить ступінь його життєздатності", - підкреслив міністр.
Як повідомлялося, громадські організації вважають, що з прийняттям нового Житлового кодексу права і свободи українців будуть порушуватися.
Нагадаємо, проектом Житлового кодексу планується повернути стягування пені з боржників з оплати житлово-комунальних послуг у розмірі 0,1% від суми оплати, допускається примусове виселення з житла громадян у разі несвоєчасної сплати або несплати кредиту, взятого на придбання житла.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас