Рада відмовилась карати чиновників за затримку видачі дозволів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада відмовилась карати чиновників за затримку видачі дозволів

Казна та Політика
3942
Верховна Рада України відхилила законопроект "Про внесення змін до статті 14 закону України "Про державну службу", що передбачає посилення відповідальності чиновників за невчасну видачу підприємцям документів дозвільного характеру. За відповідний законопроект, ініційований народним депутатом від фракції НУ-НС Ксенією Ляпіною, проголосували 100 із 394 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі, пише "РБК-Україна".
Законопроектом пропонувалося внести зміни до статті 14 закону України "Про державну службу" відносно посилення відповідальності посадових осіб, якщо у встановлений законом термін суб'єктові господарювання не виданий або не направлений документ дозвільного характеру або рішення про відмову в його видачі, за умови, якщо суб'єктом господарювання або уповноваженою особою представлені у встановленому порядку заява і документи в повному обсязі.
Як говориться у записці пояснення документа, ухвалення вказаного законопроекту має забезпечити належне виконання державними службовцями посадових обов'язків, що, у свою чергу, сприятиме створенню цивілізованих умов для входження в бізнес.
Зазначимо, з ініціативою штрафувати посадових осіб за неусунення порушень при видачі дозволів до Верховної Ради зверталась також Держкомпідприємництва.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас