Deutsche Bank рекомендує на 2011 р. золото, срібло, міль, кукурудзу та сою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deutsche Bank рекомендує на 2011 р. золото, срібло, міль, кукурудзу та сою

Казна та Політика
742
Аналітики Deutsche Bank включили до десяти найпривабливіших видів сировини в 2011 році золото, срібло, мідь, кукурудзу і соєві боби, говориться у повідомленні банку.
Вони також відзначили, що ціна на золото повинна перевищити рівень $2000 за унцію для того, щоб розглядати її як "бульбашку".
Як повідомило агентство Bloomberg, експерти також вважають, що ціни на залізняк і вугілля мають хорошу підтримку у короткостроковій перспективі з боку базових чинників. Зокрема, це обумовлено тим, що погана погода обмежує видобуток в деяких найбільших країнах-постачальниках (Австралія - вугілля та Індія - залізняк).
Deutsche Bank в іншому звіті, опублікованому минулого тижня, підвищив прогноз цін на енергетичне вугілля на 17% на очікуваннях, що його дефіцит збільшиться у наступні два роки.
Вартість контрактів на енергетичне вугілля, що експортується з Річардс-бей (ПАР), який є бенчмарком для ринку, в середньому складе наступного року $118 за тонну, в 2012 році - $140 за тонну, вважають аналітики банку. Раніше вони чекали відповідно $110 і $120 за тонну.
"У переддні зими ми чекаємо, що ситуація на ринку енергетичного вугілля залишатиметься напруженою на тлі сильного попиту з боку emerging markets, особливо, Китаю та Індії, що доведе обсяг імпорту до рекорду, - говорилось у звіті банку. - Постачання, як очікується, будуть обмеженими в основних регіонах видобутку, таких як Китай, Індонезія та Австралія".
Попит на вугілля перевищить постачання на 28 млн тонн в 2011 році і на 30 млн тонн в 2012 році, прогнозує Deutsche Bank.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас