Нафта продовжує дешевшати після даних США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта продовжує дешевшати після даних США

Енергетика
518
Ф'ючерси на нафту в середу, 15 грудня, демонструють подальше зниження, яке частково викликане звітом, що свідчив про слабкий попит на бензин у США. При цьому інвестори все ще побоюються штовхати ф'ючерси до ключового рівня 90 доларів за барель, на тлі рішення Китаю не підвищувати відсоткові ставки у минулі вихідні.
Поки ф'ючерси на WTI впали на 0,44% ($0,39 за барель) до рівня $87,89 за барель, ф'ючерси на Brent подешели на 0,07% ($0,06 за барель) і тримаються на рівні $91,15.
За підсумками торгів на нью-йоркській товарній біржі (New York Mercantile Exchange, NYMEX) котирування січневих ф'ючерсів на легку малосірчисту нафту знизилися на 33 центи, або на 0,4%, до 88,628 долара за барель.
Ф'ючерси на нафту марки Brent на ICE зросли за підсумками торгів на 2 центи до 91,21 долара за барель.
Ціни на нафту здійснили відкат після того, як звіт показав, що попит на бензин у США минулого тижня впав на 2,7%, порівняно із попереднім тижнем. За звітом MasterCard Advisors, попит знизився на 1,3% в порівнянні з тим самим періодом попереднього року. Це зіштовхнуло котирування ф'ючерсів на бензин вниз.
Січневі ф'ючерси на бензин RBOB за підсумками торгів подешевшали на 2,20 цента, або на 1%, до 2,2964 долара за галон.
Опубліковані у вівторок економічні дані США із роздрібних продажів та цін виробників не змогли вивести ф'ючерси на нафту з негативної території. За словами аналітиків, ці звіти, що хоча і виявилися кращими за прогнози, не допомогли ф'ючерсам на нафту подолати опір у бік зростання до ключового рівня 90 доларів за барель. "Трохи розчаровує, що ми не бачили подальшого зростання, враховуючи отримані дані, - говорить Метт Зеєман, головний ринковий стратег-аналітик LaSalle Futures. - Просто зараз ми знаходимося на нейтральній території. Учасники ринку спокійно спостерігають за тим, чи відбудеться ще один ривок".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас