Уряд Словаччини не планує виходити із зони євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Словаччини не планує виходити із зони євро

Казна та Політика
253
Уряд Словаччини не планує виходу країни із єврозони, заявила журналістам прем'єр-міністр країни Івета Радічова, коментуючи заяву голови парламенту країни Ріхарда Суліка.
"Словаччина має бути готова до відмови від єдиної європейської валюти і повернутися до своєї національної валюти - словацької крони," - написав у коментарі для газети Hospodarske noviny глава парламенту Словаччини. За його словами, настав час, аби країна припинила "сліпо вірити промовам лідерів єврозони", а приготувала "план Б" - план повернення словацької крони.
За словами Радічової, уряд країни не працює над "планом Б", тому що в цьому немає необхідності. "Позиція уряду із цього питання чітка: ми зробили максимум для стабілізації і зміцнення єврозони, прийняли всі необхідні заходи", - сказала глава Кабінету міністрів Словаччини.
Місцеві аналітики нагадують, що Словаччина стала однією з перших посткомуністичних країн, що вступили до валютного союзу. При цьому, коли виникла боргова криза у Греції, Словаччина виявилася єдиною країною єврозони, що відмовилася надати кредит Афінам.
Спікер парламенту Словаччини своєю публікацією почав широку дискусію в країнах Центральної і Східної Європи про економічну ситуацію у ЄС і стабільність єдиної європейської валюти. На думку Суліка, допомога державам - членам ЄС, які не можуть впоратися зі своїми боргами, була б безвідповідальним кроком, який може породити проблеми і в державах, що не мають боргових зобов'язань. Спікер парламенту Словаччини нагадує, що вступ Братислави до єврозони був мотивований перспективою стабільної валюти і стабільних правил гри. При цьому, вважає Сулік, через два роки після вступу країни до зони євро виявилось, що правила гри не для всіх країн - членів ЄС однакові. Сулік вважає, що Словаччина не може серйозно впливати на переговорні процеси у Європейському союзі.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас