Лідер словацької партії запропонував відмовитися від євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лідер словацької партії запропонував відмовитися від євро

Валюта
195
Словаччині потрібно відмовитися від євро, якщо Європейський Центробанк буде рятувати Іспанію так само, як він рятує Грецію чи Ірландію. Про це заявив депутат парламенту країни, лідер Партії Свободи та Солідарності Іван Міклош у своїй колонці в газеті "Державні новини", передає Reuters.
Сулік розкритикував програму Європейського Центробанку щодо купівлі державних облігацій, тому що вона несе ризик для євро.
У свою чергу міністр фінансів країни Іван Міклош, відповідаючи на пропозиції Суліка, припустив можливість виходу з єврозони. Тим не менш, він зазначив, що незважаючи на те, що Європа стикається з серйозними фінансовими проблемами, у нього немає відчуття, що єврозона обвалиться.
Нагадаємо, ЄС в останні кілька місяців надав допомогу Ірландії та Греції, які опинилися в борговій кризі. Загальний розмір виділених на це коштів склав близько 200 мільярдів євро. Існує загроза, що допомогу доведеться виділяти і більшим економікам Португалії та Іспанії, що може остаточно підірвати довіру інвесторів до європейської валюти.
Словаччина є останньою на сьогоднішній день країною ЄС, яка увійшла до єврозони. Вона приєдналася до валютного союзу в 2009 році.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас