В Парижі з'явиться перша в світі біржа, яка торгує акціями творів мистецтва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Парижі з'явиться перша в світі біржа, яка торгує акціями творів мистецтва

Казна та Політика
239
Єдина в своєму роді фондова біржа, яка торгує акціями творів мистецтва, відкриється в Парижі протягом тижня, пише видання The Art Newspaper.
Створений за моделлю традиційних фондових бірж, майданчик Art Exchange дозволить колекціонерам придбати акції різних робіт, що зберігаються в музеях світу. За даними видання, вартість акцій картин, скульптур, фотографій тощо складе від €10 до €100.
В даний час галереї та музеї, які уклали контракт з біржею, мають колекції творів мистецтва, які оцінені в €100 тис.
"Ми пропонуємо абсолютно нову послугу, і тому нам необхідно зробити все, щоб завоювати довіру інвесторів", - заявив один з організаторів проекту.
Згідно з умовами угоди, біржа мусить продати до 20% акцій твору за період від трьох до шести місяців. У випадку, коли майданчик реалізує менше зазначеного обсягу акцій, робота залишається у володінні музею. Якщо ж колекціонер викуповує 80-процентну частку, йому пропонується завершити придбання і "забрати експонат додому".
За даними газети, в даний час біржа має близько 50 партнерів у Парижі; найближчим часом керівництво торгового майданчика має намір укласти угоди з музеями США, Великобританії та Китаю.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас