КНР допоможе Португалії розплатитися по боргах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КНР допоможе Португалії розплатитися по боргах

Казна та Політика
235
Влада Китаю підтвердила свою готовність допомогти Португалії в подоланні бюджетно-боргової кризи. Про це повідомив міністр фінансів країни-боржника Фернанду Тейшейра душ Сантуш за підсумками дводенного візиту до Пекіна, передає Associated Press з посиланням на португальські ЗМІ.
За словами міністра, влада КНР збільшить обсяг капіталовкладень в економіку країни й наростить обсяг торгівлі.
"Ми досягли великого прогресу з сфері зміцнення міждержавних зв'язків на всіх рівнях - комерційному, інвестиційному, а також у сфері фінансів", - зазначив душ Сантуш, не уточнивши обсягу держборгу, який вирішив викупити Пекін.
Під час дводенного візиту - другого за три місяці - до Китаю міністр фінансів Португалії зустрівся зі своїм китайським колегою, головою Народного банку КНР і представниками Державної адміністрації з валютних операцій.
Раніше душ Сантуш зробив аналогічний візит до Бразилії, під час якого також обговорювалися питання держоблігацій країни.
Незважаючи на те, що Португалію вже внесли до списку найбільш проблемних країн єврозони - PIGS (Португалія, Іспанія, Італія, Греція), наступним після Афін до фінансової допомоги Євросоюзу вдався Дублін. Сьогодні ж аналітики міжнародного агентства Standard & Poor's (S&P) попередили про можливість пониження кредитного рейтингу Бельгії протягом шести місяців, у випадку погіршення боргової ситуації і виникнення проблем з формуванням нового уряду.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас