Японія знизить податок на прибуток компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія знизить податок на прибуток компаній

Казна та Політика
112
Прем'єр-міністр Японії Наото Кан закликав знизити податок на прибуток корпорацій на 5 відсоткових пунктів починаючи з наступного фінансового року (з 1 квітня 2011 року) для підтримки економіки, у якій знову посилилися негативні тенденції.
"Я проінструктував міністрів про необхідність зниження корпоративного податку на 5 відсоткових пунктів для підтримки економіки і подолання дефляції", - заявив Н.Кан журналістам після зустрічі з членами кабінету міністрів.
Як пише японська Mainichi Daily News, на даний момент ставка податку на прибуток корпорацій у Японії становить 40,69% в порівнянні з 28% у Великобританії і 25% у Китаї.
Влада країни занепокоєна тим, що "все більше і більше компаній переміщують діяльність за кордон, і втрата робочих місць не буде позитивним моментом ні для японської економіки, ні для молоді, яка починає працювати", додав прем'єр-міністр.
Разом з тим поки неясні джерела, за рахунок яких буде профінансовано зниження податку на корпорації, за даними джерел Mainichi, в уряді тривають запеклі дискусії напередодні схвалення законопроекту бюджету на наступний фінансовий рік. При цьому затвердження податкової реформи очікується в четвер.
Міністерство економіки, торгівлі і промисловості разом з флагманами японського бізнесу виступає на підтримку скорочення податків, однак міністерство фінансів Японії настійно рекомендує спочатку знайти альтернативні джерела бюджетних доходів, які компенсують брак податкових надходжень. У результаті зниження податку бюджет Японії недоотримає понад 1 трлн ієн (близько $ 12 млрд), за оцінками незалежних експертів, і від 1400 млрд до 2,1 трлн ієн, згідно з розрахунками міністерства фінансів.
У понеділок міністерство економіки пообіцяло знайти додаткові доходи на 650 млрд ієн, проте цієї суми буде недостатньо.
Податкова комісія Японії, що вивчає способи реформування системи оподаткування з метою консолідації бюджету, оголосила в понеділок, що майбутнє зниження податку на спадщину буде меншим, ніж очікувалося. Уряду належить знайти 200 млрд ієн, щоб реалізувати обіцяне збільшення дитячої допомоги з 13 тис. ієн до 20 тис. ієн на місяць для дітей молодше трьох років. Від планів підвищити допомоги до 26 тис. ієн на місяць для дітей у віці до 15 років довелося відмовитися у зв'язку з бюджетними труднощами, відзначають експерти.
Крім того, податкова комісія відзначила, що в найближчі роки фізичні особи в Японії будуть нести додатковий податковий тягар в розмірі до 553 млрд ієн у зв'язку з переглядом податків на доходи, спадщину та інших. Передбачається, що значною мірою ці виплати будуть покладені на найбільш забезпечені верстви населення.
Економічна ситуація в Японії залишається складною, очікується, що в цьому кварталі ВВП однієї з найбільших економік світу скоротиться у зв'язку із завершенням програм стимулювання. Темпи зростання експорту з Японії в жовтні сповільнилися до мінімального рівня за рік - 7,8%, промислове виробництво скоротилося п'ятий місяць поспіль, безробіття піднялося до 5,1%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас