Китайський Центробанк буде вживати заходів для стабілізації рівня цін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський Центробанк буде вживати заходів для стабілізації рівня цін

Казна та Політика
143
Народний банк Китаю (китайський Центробанк) планує заходи для підтримки стабільного рівня цін в умовах зростання інфляції в країні, йдеться в заяві Центробанку, поширеній за підсумками наради провідних банків країни, що відбулася в китайській столиці.
"Банк проаналізує ситуацію у світовій економіці і спрямує зусилля на досягнення балансу між стабільним і відносно швидким економічним розвитком країни, трансформацією економічної структури та управлінням інфляційними процесами", - сказано в документі.
У заяві наголошується, що Центробанк буде "проводити стабільну і здорову монетарну політику, а також перенаправляє основні кредитні потоки в сферу реального бізнесу, зокрема, у сільське господарство, невеликі й середні підприємства".
Крім того, згідно з документом, Центробанк має намір продовжувати "вдосконалення механізму формування обмінного курсу юаня".
Як повідомлялося, уряд Китаю серйозно занепокоєний зростанням рівня інфляції в останні місяці. Однією з причин цього експерти бачать підвищення цін на основні продукти харчування. У листопаді 2010 року темпи зростання індексу споживчих цін у Китаї досягли рекордного за останні 28 місяців рівня в 5,1%.
Стримування зростання інфляції стане одним з основних напрямів економічної діяльності в Китаї в 2011 році, було підкреслено на минулому в Пекіні робочій нараді ЦК КПК з економічних питань, що відбулася на цьому тижні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас