Кабмін вирішив скоротити чисельність держслужбовців на 30% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін вирішив скоротити чисельність держслужбовців на 30%

Казна та Політика
1206
Кабінет міністрів України постановив скоротити чисельність державних службовців, які працюють у центральних органах виконавчої влади і підпорядкованих їм територіальних органах, не менше ніж на 30% відповідно до указу Президента України від 9 грудня 2010 р. № 1085 "Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади". Про це йдеться в постанові Кабміну від 10 грудня 2010 р. № 1128.
Згідно документу, центральні органи виконавчої влади мають подати у тижневий строк Міністерству фінансів пропозиції щодо граничної чисельності працівників апарату центральних органів виконавчої влади і підпорядкованих їм територіальних органів, та протягом 10 днів - проект відповідного акту надати Кабміну.
Крім того, Кабмін зберіг на період дії існуючих умов оплати праці умови оплати праці за попереднім місцем роботи та медичне обслуговування, яким користувалися керівні працівники та директори департаментів центральних органів виконавчої влади, переведені в межах одного органу на іншу роботу у зв'язку із скороченням і реорганізацією, та працівникам секретаріату Кабміну, переведеним на іншу роботу до центральних органів виконавчої влади у зв'язку з скороченням чисельності.
Нагадаємо, 10 грудня прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив членам уряду негайно розпочати процес ліквідації і реорганізації міністерств та відомств, вжити належних заходів щодо скорочення чисельності апаратів секретаріату Кабінету міністрів, міністерств та відомств на виконання указу Президента України "Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади".
Відзначимо, своїм указом Президент доручив Кабінету міністрів забезпечити в процесі ліквідації, реорганізації центральних органів виконавчої влади скорочення чисельності державних службовців, які працюють у центральних органах виконавчої влади, не менше, ніж на 30%; подати у двомісячний строк проекти положень про центральні органи виконавчої влади; вжити заходів щодо ліквідації урядових органів в системі центральних органів виконавчої влади; опрацювати питання оптимізації механізму реалізації державної політики на місцевому рівні, в тому числі щодо функціонування територіальних органів центральних органів виконавчої влади.
Крім того, уряд забов'язаний вжити заходів щодо скорочення штатної чисельності працівників Секретаріату Кабінету міністрів України не менше, ніж на 50%; вирішити в установленому порядку питання щодо ліквідації Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі;
Нагадаємо, Президент ліквідовував 6 державних установ, перейменував 2 відомства, створив і реорганізував 17 державних служб. Янукович також встановив нову схему організації центральних органів виконавчої влади. У новому Кабінеті міністрів колишні посади зберегли 6 міністрів. Зокрема, реорганізації не піддалися 6 міністерств, відповідно і не було указів про звільнення міністра юстиції Олександра Лавриновича, міністра оборони Михайла Єжеля, міністра закордонних справ Костянтина Грищенка, міністра охорони здоров'я Зиновія Митника, міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова і міністра фінансів Федора Ярошенка.
Крім того, Президент перепризначив 10 членів Кабміну. Зокрема, Янукович призначив Андрія Клюєва першим віце-прем'єр - міністром економічного розвитку і торгівлі, Бориса Колеснікова віце-прем'єр-міністром - міністром інфраструктури, Сергія Тігіпка віце-прем'єр-міністром - міністром соціальної політики, Віктора Тихонова віце-прем'єр-міністром - міністром регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України.
Також Янукович призначив Миколу Злочевського міністром екології і природних ресурсів, Дмитра Табачника - міністром освіти і науки, молоді і спорту, Михайла Куліняка міністром культури, Віктора Балогу - міністром надзвичайних ситуацій, Юрія Бойка - міністром енергетики і вугільної промисловості, Миколу Присяжнюка - міністром аграрної політики і продовольства.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас