Bank of America виставив на продаж іпотечні цінні папери вартістю 1 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bank of America виставив на продаж іпотечні цінні папери вартістю 1 млрд доларів

Казна та Політика
338
Один з найбільших американських банків Bank of America Corp. виставив на продаж іпотечні цінні папери загальною вартістю, щонайменше, 1 млрд дол. Серед активів, що "скидаються", як повідомляється, присутні вже списані кредити, а також права на іпотечне обслуговування. При цьому в самому Bank of America від коментарів з даного питання відмовилися, передає РБК з посиланням на телеканал Fox News.
Проблеми ринку житла США як і раніше залишаються одним з основних гальм відновлення національної економіки, про що неодноразово заявляли представники американського істеблішменту. Зокрема, в кінці літа ц.р. президент США Барак Обама заявляв, що надлишок побудованих під час іпотечного буму будинків все ще залишається серйозною проблемою для ринку нерухомості.
Нагадаємо, криза вибухнула в системі високоризикових іпотечних кредитів категорії subprime. Протягом декількох років обсяги видачі цих кредитів у США безперервно росли, а вимоги до позичальників знижувалися. На початку 2007 р. почався обвал на іпотечному ринку, число дефолтів і прострочень по кредитах subprime різко зросло. Паралельно йшла корекція на ринку нерухомості.
Влітку 2007 р. іпотечна криза перекинулася на фінансові ринки. З'ясувалося, що на балансах провідних банків знаходиться значне число складних боргових інструментів, похідних від іпотеки.
Ці активи стали практично неліквідними, виявилося неможливим оцінити їх справедливу вартість. Масштабні списання по іпотечних активах привели до дефіциту ліквідності в світовій фінансовій системі, банки стали неохоче перекредитовувати один одного.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас