В ЄС обмежать виплати преміальних співробітникам банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ЄС обмежать виплати преміальних співробітникам банків

Казна та Політика
122
ЄС вводить нові суворі обмеження на розміри і форми виплат преміальних співробітникам банків та інших фінансових інститутів. Як повідомляє ІТАР-ТАСС з посиланням на лондонську газету The Financial Times, Комітет європейських банківських контролерів прийняв нове регулювання, згідно з яким банкіри зможуть отримати готівкою лише до 20% від загальної суми преміальних.
При цьому виплати до 60% суми відтепер проводяться невеликими частинами протягом 3-5 років. Одночасно вводиться окремий часовий мораторій на преміальні, які мають вигляд акцій. У нових правилах фігурує і норма, згідно з якою влада може заблокувати будь-які виплати преміальних.
Вжиті заходи, що набирають чинності в 2011 році, покликані скоротити ризик у фінансовому секторі Євросоюзу, ліквідувавши можливість отримання банками надприбутку на короткострокових і спекулятивних угодах.
Деякі банки вже заявили, що переведуть свої штаб-квартири з Євросоюзу в інші регіони світу, перш за все в Азію, щоб уникнути нових обмежень на заробітки своїх співробітників.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас